Wil jij je inzetten voor GroenLinks Oldambt? We zijn in het bijzonder op zoek naar een Penningmeester, maar ook Algemeen Bestuurslid of een andere rol binnen GroenLinks Oldambt is mogelijk.

De afdeling

Bij de verkiezingen op 20 maart 2019 waren 5,38 procent van de stemmen in gemeente Oldambt voor GroenLinks. Toch zitten we als afdeling Oldambt op dit moment niet in de gemeenteraad. Daar gaan we verandering in brengen. De 875 GroenLinks-stemmers verdienen het om vertegenwoordigd te worden in de gemeenteraad. Als afdeling zijn we daarom bezig met het maken van een plan voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen en daarbij kunnen we wel wat hulp gebruiken.

Het afdelingsbestuur van GroenLinks Oldambt ondersteunt de toekomstige fractieleden en is een verbindende schakel tussen de politiek en de leden.

We hebben je nodig

We zijn per direct zoek naar een penningmeester, maar een andere rol is ook mogelijk. Om ons te ondersteunen in het bestuur is lidmaatschap van GroenLinks een eis.

Penningmeester

De penningmeester heeft de volgende taken:

  • Opstellen van de begroting;
  • Beheren van de financiën van de afdeling;
  • Verantwoorden van de uitgaven richting de kascommissie en op de Algemene Ledenvergadering;
  • Algemene bestuurstaken, zoals het mede organiseren van evenementen.

Algemene bestuursleden

Daarnaast heeft het bestuur algemene bestuursleden, met de volgende taken:

  • Deelname aan de bestuursvergaderingen
  • Mede-organiseren van de algemene ledenvergadering en eventueel thema-avonden
  • Ondersteunen van de andere bestuursleden

Campagneleider, fondsenwerver of vrijwilliger

Om bij de volgende verkiezingen weer duidelijk in beeld te zijn gaan we komend jaar regelmatig op pad. We gaan in gesprek met inwoners van Oldambt. Voor de verkiezingen maken we dan onze plannen, wat we willen en hoe we dat voor elkaar willen krijgen, bekend in een verkiezingsprogramma. Deze moet dan zo goed mogelijk naar buiten gecommuniceerd worden. We zoeken hiervoor een campagneleider, fondsenwerver en vrijwilligers die de straat op willen gaan.

Reacties

Interesse? Stuur een reactie naar: brouwerjanneke@live.com

De nieuwe bestuursleden worden gekozen op 22 januari 2020, tijdens de Algemene Ledenvergadering van de afdeling.