Nieuws

Geef uw mening over natuur en landschap in uw omgeving

Provinciale Staten van Groningen nodigen inwoners van de provincie Groningen uit om hun mening te geven over de natuur en het landschap in hun omgeving. Dit kan van 11 december (11.00 uur) tot en met 20 december 2017 via de website www.kiesvoorgroningen.nl De Staten willen graag weten hoe inwoners van Groningen de natuur en het landschap in hun omgeving beleven en wat zij daarin belangrijk vinden. Voor Statenleden is dit een belangrijke bron van informatie. In 2018 staan natuur en landschap regelmatig op de agenda van de Staten. 

Lees verder

Regenboogweek Oldambt (8-15 oktober)

In de week van 8 tot 15 oktober wordt in de gemeente Oldambt een aantal activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de positie van Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen en Transgenders (LHBT). 

Lees verder

Ledenvergadering omtrent gemeenteraadsverkiezingen

Maandag 17 juli  /  20.00 uur  /  Boschpoort Winschoten

Op onze bijeenkomst van 22 mei jl. hebben we een volgende stap kunnen zetten op weg naar deelname van GroenLinks aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Van de toen aanwezige leden waren tevens vier mensen bereid om in klein verband na te denken over de visie van GroenLinks in het Oldambt. Deze groep is bij elkaar geweest en er zijn ideeen op papier gezet. Deze kunnen gezien worden als een aanzet om te komen tot een Verkiezingsprogramma.

Tijdens de komende vergadering praten we verder over de belangrijke punten van Groenlinks in onze gemeente en zullen we bespreken wat er in de komende maanden moet gebeuren. 

Word jij ons nieuwe Raadslid?

In maart 2018 kiezen de bewoners van Oldambt een nieuwe gemeenteraad. GroenLinks zoekt daarom gedreven en maatschappelijk betrokken kandidaten die het lokale beleid schoner, groener, duurzamer en socialer willen maken. Als dat iets voor jou is, meld je dan vóór 1 september 2017 aan bij Aart-Jan Langbroek: oldambt@groenlinks.nl

Als je je aanmeldt, ontvang je in een gesprek met één van de bestuursleden uitleg over de procedure, over het werk van een raadslid en van de steunfractieleden en vertel je zelf over jouw motivatie en achtergrond. Je krijgt een bewilligingsformulier mee ter invulling, indien de kandidatuur wordt doorgezet.

Een gesprek met de kandidatencommissie vindt plaats indien je opteert voor een van de kopplaatsen van de ranglijst. Dat gesprek vindt plaats in september waarna de kandidatencommissie met een voorstel komt voor de conceptkandidatenlijst aan de leden.

De Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Oldambt stelt vervolgens eind november 2017 de definitieve kandidatenlijsten vast.

Pagina's