Nieuws

Petitie: Stop Gaswinning bij de Waddenzee

Steeds opnieuw worden we opgeschrikt door nieuwe boorplannen bij de Waddenzee. De gevolgen van deze gaswinning vormen een bedreiging voor ons enige UNESCO Werelderfgoed-natuurgebied! Of het gaat om ‘schuin boren’ vanuit Groningen en Friesland, of boorplatforms voor de kust van de waddeneilanden: zeg NEE tegen gaswinning bij de Waddenzee! Teken de petitie.

Schone Energiebron Omarmen

Het is wel duidelijk. We moeten snel van het gas af. Er is geen weg meer terug. Bodemdaling door gaswinning en stijging van de zeespiegel, beide door de winning van de fossiele brandstof aardgas (voornamelijk methaan) zijn niet te accepteren. Was dat allang niet meer. Nu de bodem beeft is de urgentie des te groter de winning van aardgas stop te zetten. Daarom is de overgang van het gebruik van fossiele energie naar alternatieven urgent. Daar heeft iedere Groninger en Nederlander mee te maken. 

Lees verder

Meer dan 12.000 deelnemers aan demonstratie tegen aardbevingen

Meer dan 12.000 mensen hebben vrijdag 19 januari in Groningen gedemonstreerd tegen de gaswinning, de daaruit voort vloeiende aardbevingen en het uitblijven van afdoende maatregelen en een goed schadeherstelplan. Het aantal deelnemers was zo groot dat bij de terugkomst van de eerste demonstranten op de Vismarkt de laatsten nog aan hun tocht door de stad moesten beginnen. Het is duidelijk dat de Groningers het nu wel helemaal zat zijn.

Bij de demonstranten waren ook vele policiti uit Groningen en Den Haag. Voor GroenLinks waren o.a. partijleider Jesse Klaver en Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren aanwezig. 

 

Lees verder

Pagina's